Utorak, 09 Ožujak 2021 08:29

Peti salon pjenušavih vina

Salon pjenušavih vina Zagreb održat će se 11. lipnja u hotelu Esplanade, od 15-21h,   u skladu s epidemiološkim mjerama.

Organizatori pripremaju i druge pjenušave događaje u 2021. Tako će se 19.3.2021, u hotelu Dubrovnik u Zagrebu, održati dvije edukativne radionice: Pjenušavi Kvarner i Prirodno pjenušavo (Hrvatska & Slovenija). Ove će se godine nastaviti i  Pjenušavi doručci u vinogradu diljem Hrvatske, edukativno vinsko - umjetnički događaji na otvorenom. Tijekom 2020. pjenušavi doručci održali  su se na Plešivici, u Zagorju, Srijemu i Erdutu – u suradnji sa županijskim turističkim zajednicama i gradovima domaćinima, a ove godine planira se i Kvarnerski pjenušavi doručak. Održat će se i »Pjenušave edukativne staze« (od kleti do kleti, od vinograda do vinograda) i »Pjenušave igre«  početkom ljeta.

5.salon 2 pjenušavih vina 21.odt
Datum održavanja Salona je ususret ljetu i turističkoj sezoni, kada se piju pjenušava vina  učestalije nego inače. Zagrebački salon pjenušavih vina jedini je vinski festival u Hrvatskoj koji pridonosi izobrazbi hrvatskih ljubitelja pjenušavih vina, te promiče »pjenušava eno-gastro odredišta«. Vinski ljubitelji i profesionalci mogu na Salonu upoznati sve bogatiju pjenušavu ponudu vinske Hrvatske, ali i u vinogradima i podrumima saznati puno o prizvodnji pjenušaca. Salon promovira ponajprije hrvatska pjenušava vina, uz gostujuće izlagače iz Slovenije i neke hrvatske trgovce, upućuje posjetitelje kako sljubiti pjenušac s hranom u svakodnevnim situacijama (»Sparkling Table), a ne samo u posebnim prigodama.
Pripremio: Tomislav Radić
Foto: Julio Frangen

5.salon 1 pjenušavih vina 21.odt

935x150