Četvrtak, 28 Travanj 2022 13:26

U Zagrebu najavljeno Urbanovo

Svoja su vina, koja će se moći kušati i na Urbanovu, predstavile  međimurske vinarije Štampar, Preiner, Podrum Štrigova, Kerman, Medenjak Knehtl i Dvanajščak Kozol, a uz to uživalo se i u mesu iz tiblice i u rezanoj šunki

Na predstavljanju Urbanova predsjednik Društva Međimuraca u Zagrebu, Matija Kikelj, istaknuo je: „Velika nam je čast što u samom srcu metropole imamo priliku predstaviti manifestaciju Urbanovo koja već niz godina oduševljava i nas Međimurce i naše goste. Posebno smo ponosni na vinsku kartu Međimurja , kao i na vrijednosti koje kao Zajednica Zagrebačkih Međimuraca živimo i promičemo – umjerenost, radišnost i poniznost. Stoga pozivamo da posjetite Međimurje i manifestaciju Urbanovo.“
Svoja su vina, koja će se moći kušati i na Urbanovu, predstavile međimurske vinarije Štampar, Preiner, Podrum Štrigova, Kerman, Medenjak Knehtl i Dvanajščak Kozol, a uz to uživalo se i u mesu iz tiblice i u rezanoj šunki.
Predstavljanje je održano Cheese & Wine baru u Zagrebu u sklopu Dana Međimurske županije koji traju od 18. do 30. travnja.
Ugodnu je atmosferu upotpunio i uljepšao svojim notama međimurski pijanist Nikola Grabar.
Urbanovo, koje je jedna od najvećih gospodarsko-turističkih manifestacija kontinentalne Hrvatske, te važan segment u promociji turizma u Međimurju održat će se od 13. do 15. svibnja.
Predstavljanje u metropoli organizirano je suradnjom Društva Međimuraca u Zagrebu, Društva vinogradara i vinara Međimurja „Hortus Croatiae“ i Međimurske županije. Najavi manifestacije nazočili su i župan Međimurske županije Matija Posavec te predsjednik Društva vinogradara i vinara Međimurja „Hortus Croatiae“ David Štampar.
Pripremio: Tomislav Radić
Fotografije: Nedjeljko Đurić - Gjuro

935x150