Nedjelja, 01 Studeni 2015 07:27

Suzana Zovko novi glavni enolog Vina Belja

Vina Belja, koja često i zovemo Princom hrvatskog podunavlja imaju novoga glavnog enologa. To je Suzana Zovko, koja je i do sada radila kao enolog u toj vinariji.
Petak, 26 Lipanj 2015 18:52

Goldberg žari i pali

Goldberg merlotu zlato na VinAgori, Goldberg graševina šampion Bonavite. VinAgora je jedno od deset najvažnijih ocjenjivanja vina u svijetu, dok je Bonavita veliko okupljanje vinara Slavonije i Baranje
Ocjenjivanje Sélections Mondiales des Vins Canada najvažnije je ocjenjivanje vina na tržištima Sjeverne Amerike pod pokroviteljstvom Međunarodne organizacije za lozu i vino (OIV). Francuski korijeni i tridesetogodišnja tradicija ocjenjivanja vina u Quebecu donijeli su ogroman ugled ovom ocjenjivanju vina među…
Srijeda, 24 Rujan 2014 08:58

Priprema selekcioniranog vinskog kvasca

Naša preporuka je svakako prvo rehidrirati (ponovno dodati vodu) zatim razmnožiti selekcionirani vinski kvasac, kako bi dobili veću biomasu, tj. ne preporučamo izravno dodavati kvasac u mošt, bez prethodnog razmnožavanja, iatiču na vinogradarstvo.hr
Utorak, 10 Lipanj 2014 13:49

Berba medalja za Beljska vina

46. izložba vina kontinentalne Hrvatske i Festival graševine na kojima su Vina Belje osvojila ukupno osam zlatnih medalja.
DEUTSCHE WELLE: Mariann Fischer Boel o tržištu vina u Europskoj unijiVinogradarstvo mora počivati na gospodarskim načelima: samo tržište, a ne država ili neka naddržavna ustanova, može odrediti gdje će vinograd ostati, a gdje ne. A kad govorimo o tržištu, onda…
Četvrtak, 01 Svibanj 2014 12:29

Pretakanje vina

Prvi pretok treba provesti čim prije, da vino zadrži svježinu, dostatnu kiselinu, te čistoću u mirisu i okusu * Crvena vina se trebaju čim prije pretočiti Kada završi fermentacija, govorimo o mladom vinu. Šećer je provrio do kraja ili željenog…
Četvrtak, 01 Svibanj 2014 11:53

Njega mladog vina

Pretok se može izvršiti bez prisutnosti zraka ili sa laganim zračenjem. Način pretakanja ovisi o stanju vina. Ukoliko vino nema dovoljno slobodnog sumpora, potrebno je vino dosumporiti prije prvog pretoka. Upotrijebiti možemo bilo koji oblik sumpora (vinobran, plinoviti SO2, sumpovin,…
Stranica 5 od 5

935x150