Nedjelja, 12 Veljača 2017 23:26

Satexi u Bakiću i Kneževim Vinogradima

Vojvođanska obitelj Guljaš iz Ade već dugo je poznata po svojoj proizvodnji poljoprivrednih strojeva. Odnedavno svoje Satex strojeve za pripremu zemlje prije sjetve posredstvom AgroPMD-a iz Osijeka prodaje I u Hrvatskoj. Upravo ovih dana dva su stroja stigli do svojih kupaca u Hrvatskoj. Jedan je sjetvospremač Satex radnog zahvata četiri metra koji je Dejanu Šaroškoviću u Kneževim Vinoradima.

Satex 4M Kn.Vinogradi II sjetvospremac

Ovaj stroj pomaže pripremanje zemlje za sjetvu za bilo koju žitaricu. Na prednjem dijelu se nalazi letva koja pomaže popunjavanje brazda i tragova traktora. Iza toga u 4 reda razmakom od 10 cm se nalaze „S“ zubi. Raspored zuba u velikoj mjeri utječe na preuređenje zemljišta. Pošto su raspoređeni u 4 reda manje je mogućnost da će pokupiti ostatak kukuruzovine i da će se nagomilavati na stroju. Zadnji dio se sastoji od dva reda čipkastog valjka, promjer prvog valjka je 250mm. a zadnjeg je 220mm. Zadnji valjkovi se lako podešavaju. Ovaj sjetvospremač u Baranjskom selu Kneževi vinogradi radnog je zahvata četiri metra I za njega je potreban traktor od 100 konjskih snaga.

Satex Nehéz Borona 4m I drljaca

Drugi je pak stroj, teška drljača na imanju Dragana Rejmana u Bakiću kod Slatine.

Služi za ravnanje zemlje poslije oranja. Najčešće se primenjuje kod tvrde zemlje. Velika i teška zubatica, zbog svoje težine od 500 kg. i zubi od 240 mm ispunjavaju očekivanja proizvođača. Prednji dio razbije veće grude, zubčaste table izravnaju zemlju, dupli valjkovi zbijaju zemlju. Na svakom metru lancem su pričvrsćene table, koje samostalno se kreću i posebnim pokretnim oprugama naprežu valjkove. Ovaj u selu Bakić je radnog zahvata četiri metra a za to je potreban traktor snage od 120 do 130 konjskih snaga.

Satex Nehéz Borona 4m III drljaca

935x150