Nedjelja, 13 Studeni 2016 12:51

EIMA 2016.: Idrofoglia tehnologija koja postaje neminovnost i na našim oranicama

Plavi tifoni postali prepoznatljivi na dijelvima hrvatskih oraničnih površina, te nasadima povrća. U AgroPMD-u očekuju otvaranjima nove kanalizacijske mreže diljem Slavonije i Baranje da će i potražnja za ovim proizvodima biti veća nego li do sada. Posjetili smo štand Idrofoglie u Bologni, u ovoj godini vodećem sajmu poljoprivredne mehanizacije u svijetu.

IMG 20161110 184203 498

Idrofoglia i Green Power sudjelovali su s jedinstvenim postoljem, nudeći svojim posjetiteljima potpuni paket proizvoda, kao što su motor pumpe i elektro pumpe, generatori, tower svjetla. U Hrvatskoj zastupnik ove tvrtke je AgroPMD d.o.o. i s njihovim predstavnicima gostovali smo i na svojevrsnom prijemu od strane uprave i vlasnika tvornice. Uz pršut, kobasice, talijanska vina, sireve i druge specijalitete razmjenjivali smo iskustva o tehnologijama navodnjavanja koje su primjenjive u Hrvatskoj. Dakako, upravo područja Italije su pravi primjer što suvremeni sistemi navodnjavanja mogu učiniti. Teško da ih možemo brzo stići, ali u Idrofoglii smatraju da suradnjom s njima i navodnjavanje u Hrvatskoj mora ići uzlaznom putanjom. Raffaele Brugnettini zaželio je svima, pa i gostima iz Hrvatske odličnu suradnju i dobru proizvodnu godinu.
- Idrofoglia je uvijek povjerljiv brand za high-tech navodnjavanje i crpne sustave diljem svijeta. U posljednjih nekoliko godina, Idrofoglia postala je sve prisutnija u zemljama u razvoju i dovođenje tehnologije navodnjavanja u ruralnim područjima zemalja u razvoju, istakao je domaćin.

Prije nekoliko godina, Turbocar s ugrađenim motornim pumpa bila njihov proizvod samo na nekoliko područja sjeveroistočne Italije. No, ta tehnologija jako je napredovala i širi se, a upravo nakon EIMA 2016 u Bologni očekuje se da će postati lider u realizaciji ovog proizvoda. Danas IDROFOGLIA strojevi s ugrađenim motornim pumpama prodaju se u 22 zemlje svijeta.

935x150